Studera online på distans

Med internets framväxt och i pandemitider så har man behövt hitta nya sätt för att bredda tillgången till att studera. Att studera på distans har många fördelar. Du kan själv välja när och vad du vill plugga. Det enda du behöver för att studera online är en dator och internet.

Studera på distans

Det finns många olika sorters studier som du kan göra online på distans. Du kan välja att gå enstaka e kurser eller ett helt program. Att utöka sina kunskaper har aldrig varit så lätt, det är i princip bara ett klick bort och vad du än är intresserad av så finns det möjligheter för dig att få mer kunskap inom ditt önskade område. Vem som helst kan studera på distans. Som student kan du läsa e-kurser som bygger på din utbildning och många kurser är CSN-berättigade. Är du van vid studentlivet med lärare och kursare som du kan bolla med så finns det onlinekurser där det ingår både fysiska och onlineträffar. Prata med din studie- och yrkesvägledare om hur du bäst lägger upp dina studier.

Många e-kurser är inte CSN-berättigade, vilket betyder att du får finansiera kursen själv.

Fördelar med att studera på distans

Att studera online på distans har många fördelar. Det främsta är att när du väljer att studera en kurs online så styr du själv över när du ska plugga. När du går en onlinekurs så är du inte heller bunden till en specifik stad och du behöver inte flytta. Alltså kan du sitta var som helst i landet eller i världen när du går dina kurser. Detta gör att du kan kombinera dina studier med jobb eller familjeliv. Möjligheterna med att utbilda sig online sträcker sig inte bara inom Sverige, det finns kurser från hela världen.

Så väljer du distanskurs

När du ska välja vilken kurs du ska gå är det en del du behöver tänka på. Eftersom det finns så mycket att välja bland så kan det kännas svårt att veta vad du ska välja. Det första du ska utgå ifrån är såklart vad du själv tycker är roligt. Pluggar du något som du själv tycker är roligt och är bra på är möjligheterna större att du fullföljer kursen och gör bra ifrån dig. Men det är också bra om utbildningen som du går kommer att ge utdelning i både kunskap och erfarenheter som tar dig fram i livet och närmre ditt mål.

Något som du också ska tänka på när du väljer vilken kurs du ska gå är hur den är upplagd. Det finns kurser som är på helfart, halvfart och på deltid när du själv vill.

Du kan också välja att sätta ihop din egen utbildning om du väljer ett flertal kurser. Väljer du att studera ett helt program så är det efter ett schema och en färdig struktur för utbildningen. Välj den utbildning som passar dig bäst.