Student – så får du råd med tandläkarbesöket

Som student kommer du att behöva hålla hårt i pengarna många gånger i månaden. Du behöver troligtvis sätta upp en budget för att klara de utgifter du har och för att säkerställa att det blir ett visst sparande över. Att klara sig som student kan vara ganska knivigt och extra svårt blir det om du måste besöka tandläkaren.

Så finansierar du tandläkarbesöket

Även den som har en hög och fast inkomst kan ha svårt att få råd med tandläkare i Stockholm, eftersom kostnaderna kan bli ganska saftiga. Som tur är finns det många knep du som student kan ta till när du behöver boka tandläkare i Stockholm för kontroller eller behandling.

  • Se till att du använder dig av en tandläkare som har så låga priser som möjligt. Vissa privata kliniker har mycket högre kostnader än statliga.
  • Fråga tandläkaren om du har möjlighet att ta ditt besök på faktura. På så sätt slipper du betala allt direkt och kan dela upp din betalning på flera månader.
  • Med hjälp av ett lån kan du se till att du alltid har en budget och buffert för oförutsedda utgifter. Som student kan du i många fall hitta bra lån utan krav på fast anställning, men akta dig för SMS lån med hög ränta.
  • Använd dig av en tandläkare som erbjuder studentrabatt. Det är inte helt ovanligt med rabatterade priser för studenter när det gäller tandvård och denna rabatt kan du dessutom kombinera med ditt redan befintliga tandvårdsbidrag.

Klara studentekonomin