Platser att studera på

Har du precis som väldigt många andra studenter tvingats plugga på distans på sistone? För i så fall vet du hur annorlunda det är från att sitta i skolan och studera. Om du i nuläget studerar i skolan kanske det också är skönt att växla miljö då och då för variationens skull. Oavsett finns det flera olika platser det går att studera på. För att du ska studera så bra som möjligt är det såklart en fördel om den plats du studerar från främjar din pluggmotivation och plugginspiration så mycket som möjligt. Här är några ställen du kan studera på:

Hemma

Att studera hemma är idag en verklighet för väldigt många. Med dagens teknik funkar det mycket bra då föreläsningar och tester kan göras över nätet. Dock krävs det lite mer disciplin än att studera i skolan till exempel. För att få till plugget så bra som möjligt finns det enligt artikeln Så håller du igång skolan hemma – bästa tipsen några vettiga grejer du kan göra för att optimera studierna hemifrån. Några av tipsen är att strukturera dagen, lägga bort telefonen, ställa klockan, ta pauser och att diskutera med klasskamrater. Gör du detta kommer hemmaplugget vara ett bra alternativ.

Ett kontor

Något som många inte tänker på är att det faktiskt kan vara en god idé att studera från ett kontor. För att det ska bli en rimlig summa att hyra ett kontor kan du och dina kompisar hyra tillsammans. Det kan skapa en god arbetsmiljö såväl som en god studiemiljö. Utbudet på kontor att hyra är även ofta stort. Oavsett om du vill hyra ett kontor Stockholm eller i Luleå så finns det oftast tillgängliga kontor. Hyr ni ett kontor kan det även vara ett ypperligt ställe att diskutera framtida företags- eller arbetsplaner.

Bibliotek

Vill du ha tystnad? Vill du kunna hitta litteratur som behövs på kort varsel? Då är ett bibliotek ett utmärkt ställe för dig. Där kommer du få både tystnad och all möjlig litteratur som du kan tänkas behöva. Det finns också oftast många avskilda platser att sitta på, vilket kan främja fokuset.

Café

Något som blivit mer och mer populärt att plugga i är ett café. Allt fler studenter drar sig till caféet för att köpa en god cappuccino eller iste och sedan sätta sig i den trevliga miljön för att studera. Om det beror på ökad kreativitet, variation av plats eller kaffet i sig finns det nog olika åsikter om.