Distansstudier – Hur funkar det?

Har du funderat på att studera på distans? Härligt! Att studera på distans har gjort det möjligt för fler människor att gå kurser och utbildningar som de annars hade fått avstå från. När du studerar på distans så betyder det att du inte har något fysiskt klassrum som du spenderar dagarna i. All utbildning och alla kurser sker istället över internet.

För att studera på distans gäller det att du har mycket disciplin, men även att du har tillgång till en dator med uppkoppling till internet. Det är nämligen måste distansutbildningar som önskar att du tar del av lektionerna via Skype eller annan liknande funktion. Du behöver då vara inloggad, t.ex. för att lyssna på föreläsningar eller ta del/delta i presentationer.

Passar distans för alla?

Nej! Distansutbildningar är inte något som passar alla. Vissa tycker det känns skönt att befinna sig i ett klassrum med en fysisk lärare framför sig och känner kanske även att de kan koncentrera sig bättre. Studerar man hemma behöver man vara väldigt fokuserade och inte bli distraherad av tv, telefon och liknande. Det kan annars sätta käppar i hjulen för utbildningen.