Studentrabatter som ofta missas

Att sätta sig ner i skolbänken igen är ofta förknippat med att börja leva snålt. Vare sig man går på studiebidrag, jobbar vid sidan av studierna eller lever på sparpengar är faktumet att man inte har samma ekonomiska förutsättningar som när man jobbar heltid.

Detta är såklart företag mycket väl medvetna om, vilket är anledningen till att det erbjuds studentrabatter hos många företagare. Som nybliven student kan det vara lätt att missa studentrabatter när det kommer till ens månadsutgifter. Man betalar per automatik det man alltid betalat. Här kommer tips på avtal du kan göra om till studentavtal som sparar dig flera hundralappar i månaden. Det finns även mycket andra tips online på hur du kan leva lite mer ekonomiskt som student.

Månadskostnader med studentrabatt

Hemförsäkring för studenter. På Hemförsäkringstudent.nu kan du enkelt jämföra olika försäkringsbolag och deras erbjudanden. Hemförsäkringen är i princip densamma för dig som student som annars, men månadskostnaden och självrisken kostar mindre.

Gymkort. Nästan alla gym har erbjudande för studenter. Att sluta träna bör inte vara ett alternativ bara för att man börjar plugga. Därför är vi extra glada över att gymmen kan erbjuda upp till halverade månadskostnader för studenter.

Mobilabonnemang. I dagens samhälle är det svårt att klara sig utan mobiltelefonen. Det första tipset är att ringa din nuvarande telefonoperatör och informera om att du nyligen börjat studera, detta kan innebära att ditt nuvarande abonnemang enkelt ändras. Ha koll innan du ringer på vad andra operatörer tar för pris för sina studentabonnemang, så kan du lättare förhandla till dig en bra deal.

Premiumtjänster. Dels kan det vara dags att minska antalet premiumtjänster som man använder, men en del som exempelvis Spotify har studenterbjudanden. Det är större chans att ett bolag som är svenskt erbjuder detta, men det är värt att kolla upp vad dina favoritstreamingtjänster har för erbjudanden.

Mecenat- och studentkort

Se till att få hem ditt Mecenat- och studentkort så fort du blivit antagen. Det är oftast just Mecenatkortet företag vill se för att försäkra sig om att du är student. Dessutom är deras hemsidor värda att kolla in innan du shoppar online, så du inte missar en eventuell rabattkod.