Studentkortet

Studentkortet är något som du kan få om du är studerande i Sverige. Kortet är tillgängligt för studenter som studerar på Komvux, högskola eller går en YH-utbildning. För att få tillgång till studentkortet gäller det dock att du studerar på en viss nivå eller för en viss mängd poäng. På Studentkortets hemsida kan du läsa mer om vad som gäller.

Hur kan studentkortet hjälpa dig att spara pengar?

Studentkortet kommer utan tvekan att hjälpa dig att spara pengar, det är nämligen precis det som kortet är till för. Om du har möjlighet att nyttja kortet så bör du absolut ta vara på varje rabatt, kampanj och erbjudande som finns tillgängligt. Med hjälp av ditt kort kan du sänka kostnaderna på bland annat dina försäkringar, inredning till hemmet, kläder och smink eller varför inte olika tjänster, t.ex. städning eller flytthjälp. På kortet och på hemsidan hittar du alla företag som har valt att erbjuda lite bättre priser för just studerande människor. De här är företag som vet att ekonomin kan vara lite kärv och då är rabatter utmärkta att ha och bruka till sin fördel.

Digitalt så väl som fysiskt

I takt med att den moderna tekniken utvecklas så är det allt fler tjänster och funktioner som blir digitala. Detsamma gäller för studentkortet. Du kan använda ett fysiskt studentkort så väl som ett digitalt som finns tillgängligt i Studentkorts-appen. Om du vill använda dig av kortet i mobiltelefonen behöver du bara gå in på appen och ta fram den lilla streckkoden. Butikspersonalen kommer då att läsa av koden. Handlar du online behöver du kunna logga in med ditt BankID för att ta del av rabatten eller kampanjen.