Hitta jobb efter examen

Efter examen är det dags att påbörja yrkeslivet. Att söka jobb kan vara stressigt, framför allt eftersom det ofta sker parallellt med studierna. Det tar tid att hitta och söka jobb och därför påbörjas jobbsökandet med fördel redan innan examen. Med några smarta tips kan du öka dina chanser att få drömjobbet. Du hittar du bästa tipsen här.

Sök jobb via rekryteringsföretag

Att söka jobb via bemanningsföretag och rekryteringsföretag är ett mycket effektivt sätt. Rekryteringsföretaget har ett brett kontaktnät, vilket gör att du har möjlighet att nå ut till många företag på samma gång. Bravura är ett modernt rekryteringsföretag som erbjuder jobb till talanger i början av karriären. Via dem kan du hitta massor av jobbmöjligheter. De är framför allt inriktade på personer i början av karriären med 0-8 års erfarenhet, vilket gör Bravura till ett passande rekryteringsföretag för studenter som letar jobb. Idag är de ett av de snabbast växande rekryterings- och bemanningsföretagen i Sverige. Allt du behöver göra är att gå till deras hemsida och använda sökverktyget för att hitta lediga jobb inom det område som du studerat inom. Du kan även använda dig av sökord som jobbtitel och företag. Om du hittar en eller flera intressanta tjänster går du vidare och skapar ett konto. Det är enkelt och självklart helt kostnadsfritt. Du kan även arbeta som konsult hos Bravura. Det innebär att du är anställd av Bravura, men arbetar på uppdrag hos något av deras kundföretag. Du kan både arbeta på heltid eller som ett extrajobb vid sidan av studierna. Det kan vara ett mycket bra sätt att få in en fot i branschen redan som student.

Var ute i god tid

Att söka jobb tar tid och det är viktigt att börja i god tid om du vill ha ett jobb direkt efter examen. Börja gärna flera månader i förväg med att leta jobb. I tider med ökad arbetslöshet är konkurrensen om jobben större, vilket gör att det kan ta längre tid att hitta jobb.

Sök många jobb

För att öka dina chanser att få jobb är det en god idé att söka många jobb. Många har ett drömföretag som du vill jobba hos, men det är bra att titta på alternativ. Vissa lyckas få drömjobbet redan direkt efter examen, men de flesta måste skaffa sig mer arbetserfarenhet innan. Självklart är det viktigt att aldrig ge upp, men för att öka jobbchanserna bör du se till att skicka in många jobbansökningar.

Läs på om företaget

Sist men inte minst är det viktigt att läsa på om företaget du söker jobb hos. Skicka inte in samma personliga brev till många arbetsgivare utan se till att göra varje ansökning unik. Det är tidskrävande, men det ökar dina chanser.