Att flytta som student

En del av att vara student är att flytta. Ibland kan det handla om att flytta till en helt ny stad, eller flytta mellan olika stadsdelar för att du har korta hyreskontrakt. Därför har vi i det här inlägget valt att fokusera på vad som kan vara bra att tänka på när du som student flyttar.

Flyttstädning

Inför att du ska flytta från ett boende till ett annat är det viktigt att du ser till att flyttstäda ordentligt. Om du inte gör det riskerar du att få klagomål från hyresvärden, vilket kan resultera i att de kräver en ersättning för att de ska kunna ta in någon som flyttstädar åt dig i efterhand. Om du inte har koll på vad som gäller vid flyttstädning kan du anlita en firma som hjälper dig med det. Det finns många bra företag att välja bland, ett av dem är https://qleano.se/ som kan hjälpa dig med både flyttstädning och flytthjälp.

Flytthjälp

När man flyttar till en helt ny stad där man ännu inte har några sociala kontakter kan det vara läge att anlita flytthjälp. Med flytthjälp kan du få hjälp med att packa och transportera dina ägodelar mellan ditt gamla hem och ditt nya.

Börja inreda

Det är ett stort steg att flytta, oavsett om du flyttar direkt ifrån föräldrahemmet eller till ett nytt eget boende. Misstaget många gör är att köpa på sig för mycket inredning och möbler från första början. Att bygga upp sitt hem tar tid och därför ska du börja med att inreda med det mest nödvändiga för att allt eftersom att tiden går hitta din egen inredningsstil och smak.

Second hand

Det är dyrt att köpa inredning och möbler till nypris. Eftersom studenter inte har något överflöd med pengar så är det en bra idé att kolla igenom dina lokala second hand-butiker om du hittar inredning som passar dig. Du kan till exempel få tag på tallrikar och glas för bara några kronor styck i jämförelse med de du köper i inredningsbutiker som kan kosta tio gånger så mycket. Du kan också kolla igenom köp- och säljsidor på Facebook och om du har riktig tur kan du till och med få möbler gratis mot avhämtning. Om du håller ett skarpt öga på köp- och säljsidorna kommer du snart märka att det faktiskt finns en hel del billiga och bra möbler som inte behöver kosta särskilt mycket.